Pályázatok

Nagyteljesítményű feszített vasbeton főtartók fejlesztése

A GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00095 projekt során kutatás-fejlesztési feladatok kerülnek végrehajtásra a szerkezeti könnyűbeton alkalmazásának lehetősége területén. Amennyiben a kutatás-fejlesztés azt igazolja, akkor az előző tartótípusok akár szerkezeti könnyűbetonként is megvalósulhatnak. A projekteredményünk az építőanyagiparban a hídgerendagyártás területén, illetve a speciális ipari épületek építése kapcsán a nagyteherbírású tartószerkezetek építése területén alkalmazható.

Korszerű betonelemek anyagtudományi fejlesztése

Célkitűzésünk olyan betonelemek fejlesztése, a hozzájuk szükséges iparosított technológia és számítási-tervezési módszerek kidolgozásával, ahol a húzóerők fölvételére korrózióra nem hajlamos anyagok kerülnek alkalmazásra.

Munkahelyi képzések megvalósítása a FERROBETON Zrt. munkavállalói számára

Munkahelyi képzések megvalósítása a FERROBETON Zrt. munkavállalói számára - GINOP-6.1.5-17-2018-00009

Tartósabb, könnyebben beépíthető és megnövelt teherbírású előregyártott betonelemek és hatékony gyártási technológia fejlesztése

A Projekt tartalmának bemutatása: A vasbeton, illetve a feszített vasbeton szerkezeteknek az acélbetét korróziója következtében csökken az élettartamuk és nő a fenntartási költségük. Cuenca és társai (2019) által publikált szakmai tanulmányból kiderül, hogy a korróziós károsodáshoz köthető költségek a globális bruttó termék (GDP) 3,4%-át teszik ki. A projekt egyik eredményeként e felfoghatatlan nagyságú korróziós költség csökkentését tűztük ki célul, nagy tartósságú betonelemek fejlesztésével.