Pályázatok

Korszerű betonelemek anyagtudományi fejlesztése

Célkitűzésünk olyan betonelemek fejlesztése, a hozzájuk szükséges iparosított technológia és számítási-tervezési módszerek kidolgozásával, ahol a húzóerők fölvételére korrózióra nem hajlamos anyagok kerülnek alkalmazásra.

Munkahelyi képzések megvalósítása a FERROBETON Zrt. munkavállalói számára

Munkahelyi képzések megvalósítása a FERROBETON Zrt. munkavállalói számára - GINOP-6.1.5-17-2018-00009

Moduláris úszómű technológia kutatása és fejlesztése

Új kutatás-fejlesztési projekt megvalósítását kezdte meg az AMITIS Mérnöki Kft., a Ferrobeton Zrt. és az FM Projekt Kft. alkotta konzorcium, 906,60 millió forint európai uniós támogatás segítségével. Egy olyan moduláris, strukturálható, folyami vizeken hasznosítható beton úszómű-rendszer, valamint ehhez illeszkedő felépítmény-rendszer létrehozása a cél, amely a hazai és a nemzetközi piacon egyedülálló, komplex rendszerként jelenhet meg.

Tartósabb, könnyebben beépíthető és megnövelt teherbírású előregyártott betonelemek és hatékony gyártási technológia fejlesztése

A Projekt tartalmának bemutatása: A vasbeton, illetve a feszített vasbeton szerkezeteknek az acélbetét korróziója következtében csökken az élettartamuk és nő a fenntartási költségük. Cuenca és társai (2019) által publikált szakmai tanulmányból kiderül, hogy a korróziós károsodáshoz köthető költségek a globális bruttó termék (GDP) 3,4%-át teszik ki. A projekt egyik eredményeként e felfoghatatlan nagyságú korróziós költség csökkentését tűztük ki célul, nagy tartósságú betonelemek fejlesztésével.