FALCO, Szombathely

Szombathelyen, az osztrák faalapanyagú laptermékeket gyártó FALCO WOOD Industry cég beruházásában, saját üzemi területén épülő, 2.800 m2 alapterületű, 20.0 m belmagasságú, egy csarnokhajós faforgácslap tároló magasraktár előregyártott vázszerkezetének építési feladatait végezte Társaságunk. A tervezési, gyártási - és szerkezetszerelési feladat nehézségét a meglévő és működő üzemcsarnok épületek közé beépítendő, eredetileg ragasztott fatartós tetőszerkezettel és helyszíni vasbeton tűzgátló falszerkezettel elképzelt épület - beruházói oldalon költséghatékonysági célból felmerült igényére – áttervezést követően előregyártott vasbeton vázszerkezetből való megvalósítása jelentette. A függőleges szerkezet 100/60-as keresztmetszetű, darukonzolos, 24.0 m magas pillérekből, a tetőszerkezet hosszirányú főtartókra elhelyezett 42,0 m-es fesztávú, SIB jelű szelemenből, a tűzgátló falszerkezet pillérek közé függőlegesen „hurokszerelvénnyel” kapcsolódó, 20.0 cm vtg tömör falpanelekből áll. Vízszintes falcsatlakozás nút – féderes megoldással és habarcsterítéssel került megépítésre.

Kivitelezés éve:2015
AlapterĂĽlet:2800 m2
HelyszĂ­n:Szombathely
FALCO, Szombathely
FALCO, Szombathely
FALCO, Szombathely
FALCO, Szombathely
Teljeskörű szolgáltatás
Gyártás

Gyártócsarnokainkban beton-, vasbeton és feszített beton termékeket gyártunk magasépítési és mélyépítési létesítmények megvalósításához egyaránt.

A világviszonylatban is korszerűnek számító extrudált födémpaneleket, hosszúpados gyártósoron 16-50 cm magassággal gyártjuk, valamint zsaluzópaneleket, hídgerendákat több keresztmetszeti típussal akár 44 métert meghaladó hosszban készítünk. A függőleges felületképzés szendvics- vagy tömör tűzgátló falelemek előállítása speciálisan erre a célra telepített billenő asztalokon, tág határok között mozgó rugalmas méretekkel valósul meg. A magasépítési szerkezetek függőleges és vízszintes teherhordó elemein kívül a közúti és vasúti közlekedés számára készítünk vasúti kerethidakat, közúti terelőelemeket, távvezetékoszlopokat, vasúti peronelemeket és buszöböl elemeket.

A termékek korszerű zsaluzati rendszerekkel, minősített beszállítók által biztosított alapanyagokból készülnek a saját betonüzemek által elkészített beton felhasználásával.

Kivitelezés

Komoly szakmai háttérrel vállalunk komplett szerkezetépítési munkákat, előregyártott vasbeton szerkezetek szerelését, mély és magasépítési monolit vasbeton szerkezetek kivitelezését. A szerkezetek szereléséhez a legkorszerűbb DOKA zsalurendszerrel rendelkezünk.

Projekt munkáink magában foglalnak alapozási munkákat, vázszerkezetek szerelését, a hozzá tartozó monolit vasbeton szerkezetek, többek között merevítő vasbeton falak, födémek, lépcsők építését; valamint ipari padlók kivitelezését. Sikeresen működtünk közre több vasútépítési projektben is.

Szállítás

Több évtizedes tapasztalatunkra alapozott szállítmányozási szolgáltatásunk garantáltan költséghatékonyan és körültekintően biztosítja a termékek pontos és menetrend szerinti szállítását.

Termékeink speciálisak,súlyban és méretben különlegesek, ezért szállításuk csak szakszerű eszközökkel, különleges körülmények között oldható meg.

Telephelyeink földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően képesek vagyunk a legoptimálisabban megszervezni és lebonyolítani a felmerülő fuvarozási feladatokat, legyen szó akár vízi-, közúti-, vasúti szállítmányozásról.

Tervezés

Projektjeink, szerkezeteink sikeres megvalósítása érdekében a tervezés folyamata kulcsfontosságú. Az előregyártott vasbeton szerkezeti elemek gyártmánytervezése során garantáljuk, hogy az elemek megfelelnek minden olyan követelménynek, amelyet a Megrendelő az általa biztosított adatszolgáltatásban műszakilag megfogalmazott a hatályos szabványoknak, előírásoknak megfelelően.

Tartószerkezet tervezői részlegünk felkészültségében és létszámában kiemelkedik a hazánkban működő előregyártó cégek között. Kollégáink a projekt kezdetétől közreműködnek a tervezésben, segítik a generál tervező munkáját az épület engedélyezésétől a kiviteli tervek elkészítéséig a legoptimálisabb műszaki lehetőségek megtalálása érdekében. Megrendelői igény esetén képesek vagyunk a teljes tartószerkezeti dokumentáció önálló elkészítésére is.

Szakmailag elismert csapatunk a garancia arra, hogy a Megrendelőink sikertörténetként könyveljék el a Ferrobeton Zrt-vel folytatott munkát.