magyar navigáció

Díjak, elismerések

Tierny Clark díj – 2010

Az Institution of Civil Engineers (Nagy-Britannia), a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége a mérnöki alkotások díjazására 2000-ben alapította a „Tierney Clark díj”-at. A Lánchíd angol tervezőjéről elnevezett elismerésre bármely Magyarországon megvalósított mérnöki létesítménnyel, vagy annak valamely jól elhatárolt részével lehetett pályázni. Az első díjat 2010-ben az „FI-150/44.80” jelű hídgerenda nagyszilárdságú betonból történt fejlesztéséért az Uvaterv, a Ferrobeton Zrt. és a BME Hidak és Szerkezetek Tanszéke kapta.

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs díj – 2010

A Ferrobeton Zrt. A nagyszilárdságú beton fejlesztése kapcsán (BME Hidak és Szerkezetek Tanszékével együttműködve) saját beruházásban jelentős mértékű gyártókapacitás bővítést hajtott végre. A kifejezetten nagyméretű hídgerendák gyárthatósága érdekében is konkrét gyártmányfejlesztést indított az UVATERV Zrt.-vel és a BME Hidak és Szerkezetek Tanszékével együtt. A Ferrobeton Zrt. 2006-ban kapott hatósági engedélyt (ÉME engedély száma: 45/2006) FI 150/16,80-44,80 típusú hídgerenda családjának alkalmazására, mely reális alternatívája a „betolt” hídszerkezeteknek. A fejlesztést a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2010-ben Innovációs díjjal ismerte el.

Construma Építőipari Szakvásár Nagydíj - 1998

A cég 1997-ben világszínvonalú hosszúpados, előfeszített, extrudált födémpalló gyártósor telepítésébe fogott. A szakma által régóta várt technológia az 1998-as Construma Építőipari Szakvásáron Nagydíjat nyert.

IIASA-SHIBA-díj – 1991 és 1992

A részvénytársaság az építőiparban elsőként, 1992-ben kapta meg az ISO 9001/EN 2 9001 szerinti minősítést. A tényeken alapuló minőség-ellenőrzési rendszer bevezetéséért és üzemeltetéséért a cég két ízben is elnyerte az Iiasa-Shiba professzor által alapított Shiba-díjat.

Tervezés

Projektjeink, szerkezeteink sikeres megvalósítása érdekében a tervezés folyamata kulcsfontosságú. Az előregyártott vasbeton szerkezeti elemek gyártmánytervezése során garantáljuk, hogy az elemek megfelelnek minden olyan követelménynek, amelyet a Megrendelő az általa biztosított adatszolgáltatásban műszakilag megfogalmazott a hatályos szabványoknak, előírásoknak megfelelően.

Tartószerkezet tervezői részlegünk felkészültségében és létszámában kiemelkedik a hazánkban működő előregyártó cégek között. Kollégáink a projekt kezdetétől közreműködnek a tervezésben, segítik a generál tervező munkáját az épület engedélyezésétől a kiviteli tervek elkészítéséig a legoptimálisabb műszaki lehetőségek megtalálása érdekében. Megrendelői igény esetén képesek vagyunk a teljes tartószerkezeti dokumentáció önálló elkészítésére is.

Szakmailag elismert csapatunk a garancia arra, hogy a Megrendelőink sikertörténetként könyveljék el a Ferrobeton Zrt-vel folytatott munkát.

Gyártás

Gyártócsarnokainkban beton-, vasbeton és feszített beton termékeket gyártunk magasépítési és mélyépítési létesítmények megvalósításához egyaránt.

A világviszonylatban is korszerűnek számító extrudált födémpaneleket, hosszúpados gyártósoron 16-50 cm magassággal gyártjuk, valamint zsaluzópaneleket, hídgerendákat több keresztmetszeti típussal akár 44 métert meghaladó hosszban készítünk. A függőleges felületképzés szendvics- vagy tömör tűzgátló falelemek előállítása speciálisan erre a célra telepített billenő asztalokon, tág határok között mozgó rugalmas méretekkel valósul meg. A magasépítési szerkezetek függőleges és vízszintes teherhordó elemein kívül a közúti és vasúti közlekedés számára készítünk vasúti kerethidakat, közúti terelőelemeket, távvezetékoszlopokat, vasúti peronelemeket és buszöböl elemeket.

A termékek korszerű zsaluzati rendszerekkel, minősített beszállítók által biztosított alapanyagokból készülnek a saját betonüzemek által elkészített beton felhasználásával.

Szállítás

Több évtizedes tapasztalatunkra alapozott szállítmányozási szolgáltatásunk garantáltan költséghatékonyan és körültekintően biztosítja a termékek pontos és menetrend szerinti szállítását.

Termékeink speciálisak,súlyban és méretben különlegesek, ezért szállításuk csak szakszerű eszközökkel, különleges körülmények között oldható meg.

Telephelyeink földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően képesek vagyunk a legoptimálisabban megszervezni és lebonyolítani a felmerülő fuvarozási feladatokat, legyen szó akár vízi-, közúti-, vasúti szállítmányozásról.

Kivitelezés

Komoly szakmai háttérrel vállalunk komplett szerkezetépítési munkákat, előregyártott vasbeton szerkezetek szerelését, mély és magasépítési monolit vasbeton szerkezetek kivitelezését. A szerkezetek szereléséhez a legkorszerűbb DOKA zsalurendszerrel rendelkezünk.

Projekt munkáink magában foglalnak alapozási munkákat, vázszerkezetek szerelését, a hozzá tartozó monolit vasbeton szerkezetek, többek között merevítő vasbeton falak, födémek, lépcsők építését; valamint ipari padlók kivitelezését. Sikeresen működtünk közre több vasútépítési projektben is.