magyar navigáció

Cégtörténet

2014

FERROBETON Zrt. – CRH Europe Heavyside East: Cégünk a nemzetközi holding átszervezése után kelet-európai csoporthoz tartozik. Leány cégek:
Magyarország - FERROBETON Szerkezetépítő Kft.
Szlovákia - FERROBETON Szlovákia s.r.o.
Románia - FERROBETON Romania SRL
Ukrajna - 3Beton Kft.

2008

A FERROBETON 100 %-ban a CRH Group tagja a CRH Europe Products SEE délkelet-európai csoport vezető cége
A CRH Romániában, Ploiestiben épült vasbetonelem előre gyártó üzeme egyesült a FERROBETON Románia Kft-vel

2005

VSTR Budapest 31 – megvásárlása
Magyarország legnagyobb gyártó bázisa lett a FERROBETON

1998

BVM Szobeton Kft. – többségi tulajdon
FERROBETON Szlovákia létrehozása
3Beton Kft. (Ukrajna) – rész tulajdon
Extruderes üreges födémgyártó technológia bevezetése, FF termékcsalád kifejlesztése, logisztikai épületek építése

1994

Hídgerenda család kifejlesztése, bevásárlóközpontok építése

1991

FERROBETON Dunaújvárosi Beton- és Vasbetonelem-gyártó Vállalat majd Részvénytársaság
IKEA – Építészeti Nívódíj
BVM-TIP termékcsalád – „Kiváló Áruk Fóruma” jel
ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer – Magyarországon a szakmában először

1981

Csarnokszerkezeti elemek, nagy fesztávú szelemnek, TT födémpanelek, nagycsúcshúzású villanyoszlop, gabonatároló, kéregfalszerkezetű tárolók gyártása, új gyártástechnológia kifejlesztése

1975

Beruházás, fejlesztés, teljesítménynövelés

1968

Beton- és Vasbetonipari Művek, BVM Dunaújvárosi Gyára - mezőgazdasági csarnokok, falazóblokk, E-gerenda és UNI-VÁZ elemek gyártása

1963

ÉM Betonelemgyártó Vállalat - üzemszerű panelgyártás

1955

ÉM. 5. számú Épületelemgyár 1955. január 1-jén megalakult a FERROBETON Zrt. jogelődje.

1951

Az első beton- és vasbeton előregyártó segédüzem

Tervezés

Projektjeink, szerkezeteink sikeres megvalósítása érdekében a tervezés folyamata kulcsfontosságú. Az előregyártott vasbeton szerkezeti elemek gyártmánytervezése során garantáljuk, hogy az elemek megfelelnek minden olyan követelménynek, amelyet a Megrendelő az általa biztosított adatszolgáltatásban műszakilag megfogalmazott a hatályos szabványoknak, előírásoknak megfelelően.

Tartószerkezet tervezői részlegünk felkészültségében és létszámában kiemelkedik a hazánkban működő előregyártó cégek között. Kollégáink a projekt kezdetétől közreműködnek a tervezésben, segítik a generál tervező munkáját az épület engedélyezésétől a kiviteli tervek elkészítéséig a legoptimálisabb műszaki lehetőségek megtalálása érdekében. Megrendelői igény esetén képesek vagyunk a teljes tartószerkezeti dokumentáció önálló elkészítésére is.

Szakmailag elismert csapatunk a garancia arra, hogy a Megrendelőink sikertörténetként könyveljék el a Ferrobeton Zrt-vel folytatott munkát.

Gyártás

Gyártócsarnokainkban beton-, vasbeton és feszített beton termékeket gyártunk magasépítési és mélyépítési létesítmények megvalósításához egyaránt.

A világviszonylatban is korszerűnek számító extrudált födémpaneleket, hosszúpados gyártósoron 16-50 cm magassággal gyártjuk, valamint zsaluzópaneleket, hídgerendákat több keresztmetszeti típussal akár 44 métert meghaladó hosszban készítünk. A függőleges felületképzés szendvics- vagy tömör tűzgátló falelemek előállítása speciálisan erre a célra telepített billenő asztalokon, tág határok között mozgó rugalmas méretekkel valósul meg. A magasépítési szerkezetek függőleges és vízszintes teherhordó elemein kívül a közúti és vasúti közlekedés számára készítünk vasúti kerethidakat, közúti terelőelemeket, távvezetékoszlopokat, vasúti peronelemeket és buszöböl elemeket.

A termékek korszerű zsaluzati rendszerekkel, minősített beszállítók által biztosított alapanyagokból készülnek a saját betonüzemek által elkészített beton felhasználásával.

Szállítás

Több évtizedes tapasztalatunkra alapozott szállítmányozási szolgáltatásunk garantáltan költséghatékonyan és körültekintően biztosítja a termékek pontos és menetrend szerinti szállítását.

Termékeink speciálisak,súlyban és méretben különlegesek, ezért szállításuk csak szakszerű eszközökkel, különleges körülmények között oldható meg.

Telephelyeink földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően képesek vagyunk a legoptimálisabban megszervezni és lebonyolítani a felmerülő fuvarozási feladatokat, legyen szó akár vízi-, közúti-, vasúti szállítmányozásról.

Kivitelezés

Komoly szakmai háttérrel vállalunk komplett szerkezetépítési munkákat, előregyártott vasbeton szerkezetek szerelését, mély és magasépítési monolit vasbeton szerkezetek kivitelezését. A szerkezetek szereléséhez a legkorszerűbb DOKA zsalurendszerrel rendelkezünk.

Projekt munkáink magában foglalnak alapozási munkákat, vázszerkezetek szerelését, a hozzá tartozó monolit vasbeton szerkezetek, többek között merevítő vasbeton falak, födémek, lépcsők építését; valamint ipari padlók kivitelezését. Sikeresen működtünk közre több vasútépítési projektben is.